Hävikistä herkuksi

Havikista_Herkuksi_logo
 
Moni varmaan tietää Hävikistä herkuksi -kampanjan, joka on pyörinyt ruokablogeissa. Itsekin yritän käyttää ruoka-ainekset ennen kuin ne ovat jo pilalla. Tähteitä meille välillä jää päivälliseltä, mutta äitini ottaa ne töihin evääksi. Ruokahävikkimme on siis todella pieni. Ajattelin auttaa niitä, jotka tuskailevat jonkun raaka-aineen kanssa, joka on menossa vanhaksi. Tänne siis vain komenttia, mille raaka-aineelle tarvitsisit käyttöä! Vastaan mahdollisimman nopeasti. Voi esimerkiksi kysyä, mitä tehdä piimästä. Myös kaikki ruokahävikkiin liittyvät kysymykset ovat tervetulleita.
 
 
 
 

9 kommenttia:

  1. Heii!!
    Jäljellä kaapissa möllöttää jogurtti mitä siitä? Purkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se maustamatonta vai maustettua? Maustamatonta voi käyttää esimerkiksi blogistani löytyvistä resepteistä marjaisaan jogurttipiirakkaan. Kaikkiin blogini kahvikakkuihin/kuivakakkuihin tulee maustamatonta jogurttia 2 dl. Jos jogurtti on jonkun makuista, googleta vaikkapa "jogurttikakku" tai "kahvikakku jogurttia". Niin sinun pitäisi löytää kakkuresepti, johon voi laittaa minkä tahansa makuista jogurttia. :)

      Poista
  2. En yleensä käytä alkoholia, joten jääkaappiin on jäänyt kaljatölkki, täysinäinen tietysti. Roskiin, vai voiko sitä käyttää esimerkiksi kakkuun? :) Sitten on kebabbia, joille en keksi mielekästä käyttöä, minkälaisen ruoan taikoisin?

    VastaaPoista
  3. Voi käyttää kakkuun. On olemassa jos jonkinmoisia olutkakkureseptejä. Olut + suklaa tuntuu olevan klassinen yhdistelmä. Tähän minulla ei ole omaa reseptiä, mutta googlettele ihmeessä! :)

    Kebabista mieleeni tuli ensimmäisenä suolainen piirakka. Myös pasteijoihin tai sarviin sitä voi käyttää. Täyte voisi olla kebab-paprika-sipuli ja halutessasi vielä jalopenoa. Toinen, mitä itse tekisin, on kebabkiusaus. Perunoita, sipulia, kebabia, mausteita ja maitoa. :)

    Tässä vielä linkki piirakkapohjaan. Älä välitä täytteistä (mutta laita munamaitoa ja juustoraastetta muiden täytteiden päälle) ja käytä pohjaa. Täytteet voi tosiaan sovellella oman makunsa mukaan.
    Suolainen piirakka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkeistä! Täytyykin kokeilla.

      Poista
  4. Kaappissani on melkein litra piimää. Kukaan ei juo sitä. Mitä voisin käyttää sitä ruokaan tai leivonnaiseen? Keksitkö sinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omista resepteistäni piimää voi käyttää pätkiskakkuun, geishakakkuun, piimäpiirakkaan... Googlettamalla löydät varmasti piimäkakkuun reseptin, kuten myös maustekakkuun. Blogistani löytyy puolukka- ja ananaspiirakka, joiden pohjiin voi käyttää piimää. Siinä muutama idea, toivottavasti joku miellyttää. Ja anteeksi vastauksen viivästymisestä, olen ollut Budapestissä! :)

      Poista
  5. Kuuluuko tämä tänne? Teen mutakakkua usein, mutta haluaisin käyttää tumnansuklaan tällä kertaa erillailla. Pystynkö tekemään mutamuffineja? Onisttuukohan siinä "raakuus"? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut mutakkakkumuffineista, mutta itse en ole kokeillut. Suosittelen googlettamaan niille oman reseptin! :) Tummaa suklaata voi käyttää myös moniin muihin resepteihin blogissani: brownieihin, cookieihin, erilaisiin muffineihin, kakkuihin, erilaisiin leivoksiin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)