tiistai 2. elokuuta 2016

Vadelma-viinimarjakakku

Äitini pyysi viimeisen lomapäivänsä kunniaksi kakkua. Hän ehdotti vadelma-viinimarjatäytekakkua - vadelmia löytyi metsänreunasta ja viinimarjoja kasvimaaltamme. Täytyy myöntää, että olin aluksi hieman epäileväinen näiden kahden hieman kirpeän marjan yhdistelmästä. Kakun maku yllätti todella positiivisesti. Tein täytteeksi ja reunoille mascarponella maustettua kermavaahtoa, ja sen makeus ja täyteläisyys sopivat ihanasti kirpeisiin marjoihin.



 
 


Vadelma-viinimarjakakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: sydänvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

kostutus:
0,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl viinimarjoja
1,5 dl vadelmia

koristeluun:
viinimarjoja
vadelmia
sitruunamelissaa
valkosuklaarouhetta

 
Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilöiden. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta vaahto sokereilla. Survo marjat ja makeuta sokerilla. Halkaise kakku kahteen osaan. Kostuta kakkupohjaa kevyesti, levitä päälle marjasurvos ja reilu puolet mascarponevaahdosta. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta sekin.
 
Koristele kakku. Ripottele kakun päälle viinimarjoja ja vadelmia. Levitä mascarponevaahtoa kakun reunoille ja pursota sitä myös kakun päälle reunukseksi. Tee kakun reunoille jälkiä lusikalla vetäen. Viimeistele kakku valkosuklaarouheella ja sitruunamelissalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)