keskiviikko 17. elokuuta 2016

Sateenkaarikuppikakut

Kesän viimeisinä päivinä on ihana nautiskella sateenkaaren väreissä kimaltelevista kuppikakuista. ❤
 
Ei onni ole mikään sattuma, joka valahtaa taivaasta kuin rankkasade kesäpäivänä. Se tulee ihmisen luo vähitellen sen mukaisesti, miten hän suhtautuu elämään ja ympärillään oleviin ihmisiin. Onni karttuu jyvä jyvältä, osanen täydentää toistaan.
- Tsingis Aitmatov
 
 
 

 
 
 
Sateenkaarikuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h, passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
pohjat:
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
0,25 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
50 g voita tai margariinia
noin 2 rkl sitruunamehua
elintarvikevärejä
(hopeakimalletta)
 
 
Leivo pohjat.  Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen puolet maidosta ja vatkaa sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Sekoita vanilja-aromi tai -sokeri, muna ja loppu maito keskenään. Kaada seos taikinan joukkoon ja vatkaa hetki. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Jatka sekoittamista vielä pari minuuttia, jotta taikinasta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa. Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Kuorruta kuppikakut. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sitruunamehua, kunnes seos on jämäkkää kreemiä. Jaa kuorrute kuuteen osaan. Värjää osat sateenkaaren väreihin: punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, liila. Lusikoi kreemit vierekkäin kelmulle. Rullaa kelmu pötkyläksi ja kieritä päädyt kiinni. Laita kreemipötkö pursotinpussin sisään ja vedä kiinni rullattu pääty tyllan läpi. Leikkaa siihen reikä ja pursota kuppikakuille kreemiä. Viimeistele kuppikakut halutessasi kimalteella.
 
 






1 kommentti:

  1. Vau! Siistiä! Helppo tapa saada enemmän kuppikakkuihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)