maanantai 15. elokuuta 2016

Rustiikkinen omena-sitruunakakku

Pian omenat alkavat kypsyä ja tässä onkin niille täydellinen resepti. Perinteiseen täytekakkuun saa vaihtelua kulmikkaalla muodolla, sitruunaisella kermavaahdolla ja ihanan rustiikkisella suklaareunuksella. Reunus on todellisuudessa helppo tehdä, joten sitä osuutta ei kannata pelätä. Tein tämän kakun tätini syntymäpäiväksi, eihän sitä kakkua parempaa lahjaa olekaan!
 



 
 
 
 
Rustiikkinen omena-sitruunakakku
  • riittävyys: 6-8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 25x30 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
kakkupohja:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
noin 0,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
omenahillo:
2-3 omenaa
1 rkl hillosokeria
tilkka vettä
 
täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
2 rkl sitruunamehua
 
suklaareunukset:
100 g tummaa suklaata
 
koristeluun:
1 omena
2 tl sitruunamehua
sitruunamelissaa
 
 
Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilöiden munavaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada se vuokaan ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä liinan alla.
 
Keitä omenahillo. Pese ja pilko omenat, laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä hilloa välillä sekoitellen alhaisella lämmöllä 15-30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Survo se sitten hilloksi ja jätä jäähtymään.
 
Kokoa kakku. Vaahdota flora vispi, vatkaa joukkoon sitruunamehu kahdessa erässä. Ota kermavaahdosta noin neljäsosa sivuun kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohjasta kaksi neliötä ja kokoa lopuista paloista kolmas. Aseta ehjä pohja tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä sille puolet hillosta ja kermavaahdosta. Laita seuraavaksi paloista koostettu pohja, kostuta ja täytä se. Nosta viimeisenä taas ehjä pohja ja kostuta sekin. Levitä sivuun otettu kermavaahto ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille.
 
Viimeistele kakku. Sulata tumma suklaa ja jätä se odottamaan. Mittaa kakun sivun leveys ja korkeus ja leikkaa mittojen mukaan neljä leivinpaperipalaa. Jätä korkeuteen noin sentti ylimääräistä. Rypistä paperit ja avaa ne sitten. Levitä suklaa papereiden päälle ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on täysin kovaa, irrota leivinpaperit varovasti. Paina suklaalevyt kakun reunoille kiinni rosoisempi puoli ylöspäin. Viipaloi sitten omena ohuiksi siivuiksi ja kääntele siivut sitruunamehussa. Asettele omenaviipaleet kakun päälle. Viimeistele kakku sitruunamelissalla ja kietomalla nauha suklaareunuksen ympäri.
 
 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)