lauantai 6. elokuuta 2016

Rocky road -donitsit uunissa

Donitsit valmistuvat ihanan helposti uunissa ja ovatkin siksi perheemme vakioleivonnaisia. Kaapista löytyi avattu pussi vaahtokarkkeja ja niiden innoittamana teinkin rocky road -donitseja. Tein itse donitseista vaniljaisia, sillä mielestäni vaalea taikina on jotenkin mehevämpää kaakaolla maustettuun verrattuna. Päälle sitten vain suklaata, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä! Taisin laittaa ainoastaan tummaa suklaata, mutta jos sen makua haluaa "kevittää", voi kuorrutteeksi laittaa esim. puolet tummaa ja puolet maitosuklaata.
 
 
 

 
 
 
Rocky road -donitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolme, neljä päivää jääkaapissa
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu donitsipelti
 
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

kuorrute:
150 g tummaa suklaata
vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota  taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Viimeistele. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Leikkaa vaahtokarkkeja ja rouhi pähkinöitä pienemmiksi paloiksi. Levitä suklaata donitseille ja ripottele päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä. Valuta lopuksi päälle vielä hieman suklaata. Nosta donitsit jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta kuorrute hieman jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)