torstai 4. elokuuta 2016

Omena-mansikkajälkiruoka

Mansikoita myydään vielä ja omenat ovat tuloillaan, joten tämä jälkiruoka sopii täydellisesti tähän hetkeen. Itse keitetty omenahillo ja tuoreet mansikat saavat seurakseen suklaakastiketta, kermavaahtoa ja marenkeja. Ei sitä muuta sitten tarvitsekaan... Ohjeessa on resepti kaikille näille ainesosille, mutta marengit, suklaakastikkeen ja omenahillon voi ostaa kaupasta jos haluaa oikaista.
 
 




Omena-mansikkamarenkimaljat
  • riittävyys: 5 jälkiruokamaljaa
  • valmistusaika: (jos marenkeja ei lasketa) aktiivinen 30 min
  • säilyvyys: pelkät marengit säilyvät viikkoja huoneenlämmössä, mutta kokoa maljat vasta juuri ennen tarjoilua
 
50 g marenkeja
suklaakastiketta
omenahilloa
mansikoita
2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
 
marengit:
1 valkuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
helppo suklaakastike:
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
40 g tummaa suklaata rouhittuna
 
omenahillo:
1-2 omenaa
1 rkl hillosokeria
tilkka vettä
 
 
Leivo marengit. Vaahdota valkuainen kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri (ja vaniljasokeri) vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Valmis vaahto ei valu kallistetun kulhon pohjalla. Lusikoi tai pursota massasta pienehköjä, halkaisijaltaan noin 2 cm marenkeja leivinpaperin päälle pellille. Paista 100 asteessa kaksi tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna olla jälkilämmössä ainakin tunti tai pari, vaikka yönkin yli.
 
Tee suklaakastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin pari minuuttia kunnes seos paksunee.
 
Keitä hillo. Pese omenat huolellisesti ja viipaloi ne. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hilloa 10-15 minuuttia, kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Survo ja jäähdytä.
 
Kokoa marenkimaljat. Vaahdota kerma. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai laseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)