keskiviikko 10. elokuuta 2016

Mustikka-valkosuklaakakut rippijuhliin

Nämä kakut tein serkkuni rippijuhliin noin kuukausi sitten. Toiveena oli Kinuskikissan ohjeiden mukaan mustikka- ja valkosuklaatäyte. Halusin varmistaa täytteiden toimivuuden ja niinpä teinkin jo hyvissä ajoin pienen koekakun. Mustikkatäyte ei suostunut jämähtämään johtuen luultavasti pakastemustikoista. Päätin hieman soveltaa ja parin päivän päästä teinkin jo uuden version. Alla on siis minun versioni täytteistä. Koristelin kakut tilaajan toiveiden mukaan vaaleansinisillä sokerimassakukkasilla, vihreillä lehdillä ja hopeakimalteella. Tein kolme kuuden munan kakkua samanlaisilla koristeilla.
 
 
 

 
 
 
 
Mustikka-valkosuklaakakku
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5-2 h + passiivinen 2 h + koristeet
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: 28 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna, pohjalle leivinpaperi
 
kakkupohja:
6 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
noin 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
mustikkatäyte:
2,4 dl flora vispiä
120 g maitorahkaa
90 g valkosuklaata
240 g mustikkaa
 
vaniljatäyte:
2,4 dl flora vispiä
240 g maitorahkaa
65 g valkosuklaata
 
kuorrute:
4 dl flora vispiä
140 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2-4 rkl sokeria
 
koristeluun:
sokerimassaa
elintarvikevärejä
 
 
Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat aineet varovasti vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Täytä kakku. Aloita mustikkatäytteellä. Vaahdota kerma, sulata valkosuklaa. Vatkaa rahka ja suklaa vaahdon joukkoon. Survo mustikat ja sekoita ne täytteeseen. Tee sitten vaniljatäyte; vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa. Vatkaa rahka ja suklaa vaahdon joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja, levitä päälle mustikkatäyte. Nosta toinen kakkupohja päälle, kostuta, levitä päälle vaniljatäyte. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi ja kostuta sekin. Laita kakkupohja vetäytymään jääkaappiin.
 
Tee koristeet. Värjää osa sokerimassasta vaaleansiniseksi ja osa vaaleanvihreäksi. Tee sokerimassasta muotilla kukkia ja lehtiä. Jätä koristeet kuivumaan.
 
Viimeistele kakku. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja rahkalla. Levitä kuorrute kakun päälle. Viimeistele kakku sokerimassakoristeilla juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)