maanantai 8. elokuuta 2016

Kinkku-auramuffinit

Teen aina välillä meille päivälliseksi suolaisia muffineita ja jonkinlaista salaattia. Yhdistelmä on melko yksinkertainen, mutta uunituoreet muffinit (tässä tapauksessa) juustolla, kinkulla ja oliiveilla vievät kyllä nälän mennessään. Vihersalaatti on kiva raikkaampi lisä ateriaan. Muffineissa menee ehkä puolisen tuntia tai kolme varttia - ei kuitenkaan kovin kauaa. Ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan tarjoilla uunituoreina ja vielä hieman lämpöisinä, vaikka ei mikrossa lämmitettykään pahalta maistu.
 
 
 
 
 
Kinkku-auramuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 25 min
  • säilyvyys: ainakin neljä päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 muffinivuokaa, mielellään silikonista - paperisista muffinit eivät oikein irtoa
 
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria rouheena
2 tl basilikaa (kuivattua)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
2 dl juustoraastetta
0,5 dl silputtuja oliiveja
1 dl aurajuustoa muruina
100 g kinkkua suikaleina
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon juustoraaste, oliivit, kinkku ja aura. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Valmiin muffinin pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)