lauantai 13. elokuuta 2016

Blue cookie monster -piirakka

Halusin leipoa serkuilleni jotain hyvää ja pienen googlailun jälkeen löysin kuvia blue cookie monster -kakuista. Yksinkertaistin hieman kakkua ja teinkin sen sijaan vaniljaisen kakkupohja. Päälle sitten vain koristeet ja sitruunakreemiä. Kakku onneksi kelpasi myös saajilleen! :) Tein kakun pieneen 15 cm kakkuvuokaan, mutta kaksinkertaistamalla aineet saat sopivan herkun myös isompaan nälkään.
 
 

 
 
 
Blue cookie monster -piirakka
  • riittävyys: noin 6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: 3-4 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna, pohjalle leivinpaperi
 
piirakkapohja:
1,25 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,6 dl vettä
50 g voita tai margariinia
0,25 dl maitoa
puolikas kananmuna
 
koristeet:
mustaa ja valkoista sokerimassaa
keksinpuolikas
 
sitruunakreemi:
2 dl tomusokeria
25 g voita tai margariinia
sitruunamehua
sinistä elintarvikeväriä
 
 
Aloita leipomalla piirakkapohja. Sekoita jauhot, sokeri, vanilja ja leivinjauhe keskenään. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes voi on sulanut ja seos alkaa kiehua. Ota kattila sitten pois levyltä ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää mukaan myös maito ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada se vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kimmoisa ja piiras saanut hieman väriä. Jäähdytä.
 
Tee monsterille silmät ja suu. Kauli musta sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä sopivankokoinen suu. Pyörittele valkoisesta sokerimassasta silmät ja lisää niihin mustat pallukat. Asettele suu ja silmät piirakan päälle sopiviin kohtiin. Leikkaa suuhun aukko, johon keksi saadaan kiinni.
 
Viimeistele piirakka. Sekoita kreemin tomusokeri ja pehmeä voi murumaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehua, kunnes kreemi on pursotettavaa mutta kuitenkin tarpeeksi jäykkää. Värjää kreemi siniseksi. Pursota se piirakan päälle tähtityllalla. Kiinnitä keksi suuhun (käytä tarvittaessa apuna esim. sulatettua suklaata) ja monsteri on valmis syötäväksi.

2 kommenttia:

  1. Heh....aivan ihana kakku...tuo ihan hymyn huulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän leipomisen kuulukaan olla vakavaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)