torstai 14. heinäkuuta 2016

Päärynäpiirakka & blogi kesälomalle

Leivoin tässä taannoin ihanan pienen (15 cm halkaisijaltaan) piirakan. Se valmistuu nopeasti ilman uunia. Kyseisessä piirakassa on keksipohja, kinuskia, suklaatäytettä ja päärynää. Eihän tällainen yhdistelmä voi kovin paha olla..? Piirakan voi helposti kaksinkertaistaa ja tehdä noin 22 cm vuokaan.
 
Tämän reseptin myötä blogini jää kesälomalle pariksi viikoksi. Olen lähdössä kahdeksaksi päiväksi kesälukioon Gotlantiin opiskelemaan ruotsia, ja sen jälkeen suuntaan kohti Nizzaa. Seuraavat kaksi viikkoa kuluvat siis maailmalla uusia kokemuksia (ja makuja) etsiessä. Palailen blogiin sunnuntaina 31.7. tai maanantaina ensimmäinen elokuuta. Siihen asti siis näkemiin - nauttikaa kesästä ja hyvästä ruoasta!
 
 
 
 
 
 
Päärynäpiirakka
  • riittävyys: 6 pientä palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa (päärynät alkavat silti tummua jo aikaisemmin)
  • vuoka: noin 15 cm irtopohjavuoka, pohjalle leivinpaperi
  • vinkki: kaksinkertaista taikina ja tee se 22 cm vuokaan
 
keksipohja:
100 g digestivekeksejä
40 g voisulaa
 
kinuski:
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
 
suklaatäyte:
75 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
 
lisäksi:
1 päärynä
 
 
Aloita keksipohjasta. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
 
Tee täytteet. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta muutama minuutti, jotta se paksuuntuu aavistuksen. Jäähdytä, kunnes rakenne on paksu. Tee sillä aikaa suklaatäyte. Sulata suklaa ja kuumenna kerma miltei kiehuvaksi. Sekoita kerma suklaan joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
 
Täytä piirakka. Levitä keksipohjan päälle ensin kinuski ja sitten suklaatäyte. Viimeistele piirakka päärynäviipaleilla mielellään vasta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)