sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Matkakuulumisia

Nyt on tullut vietettyä pari viikkoa ulkomailla. Olin ensin kahdeksan päivää Gotlannissa Hemsessä opiskelemassa ruotsia ja sen jälkeen matkasin Nizzan kuumuuteen.
 
 
 
 
 
 
Gotlannissa aika meni lähinnä kielen oppimisessa. Oppitunnit olivat ihanan luovia ja vaihtelevia, joten tylsää ei todellakaan ehtinyt tulla. Viikko antoi paljon - sekä paremman ruotsin kielen taidon että uusia ystäviä. Oli myös ihanaa matkustaa ulkomaille ilman perhettä. Vietin kieltämättä yhden elämäni parhaimmista viikoista juuri Gotlannissa.
 
Päivät kuluivat kansanopiston pihapiirissä, mutta kävimme myös pari kertaa muualla: yhtenä päivänä kiersimme nähtävyyksiä ja toisena vierailimme Visbyssä.
 
 
 
 
 
 
Sitten Nizzan kuumaan ilmastoon... Otin niiden viiden päivän aikana aivan valtavan määrän kuvia, ja tässä niistä parhaat. Kuva kertoo tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa.
 
Sää oli koko ajan todella kuuma, jopa liian kuuma minun makuuni. Lomareissun aikana kiertelimme nähtävyyksiä, söimme hyvin ja kävimme shoppailemassa. Nähtävyyksien katselu ei ole minulle tärkein juttu. On ihanaa vain istua kahvilassa jäätelöllä ja tarkkailla paikallista elämää. (Ja mitä jäätelöön tulee, sitä kului hieman liikaakin loman aikana...)
 
 
Taivaallinen pizza ravintola Attimissa, taustalla paikallista luomuviiniä (jota allekirjoittanut ei kuitenkaan maistanut...)Kukkia ja muuta tavaraa Nizzan iskun uhrien muistoksi

Läheisen kukkatorin antimia


Torilta löytyi myös marsipaanikoristeita monestakin kojusta


Aivan ihana "päivän erikoinen", jota tarjoilija tuli esittelemään ennen kuin olimme ehtineet tilata

Monacossa riitti huvipursia ja kalliita autoja
 
 
 
Kaiken kaikkiaan molemmat reissut ovat olleet todella antoisia. Haaveena olisi matkustaa vielä moneen muuhunkin kohteeseen. Blogissa arki jatkuu taas normaalisti tiistaina. Tulevia (maku)matkoja odotellessa, au revoir!
 

6 kommenttia:

 1. Ihana matkapostaus.:) Itsekin olen Nizzassa käynyt pariinkin otteeseen. Aivan ihastuttava paikka, jonne tekisi aina vaan mieli uudestaan. Syksyllä ja keväällä mukava ilmasto. Suretti kyllä taannoinen perjantai :( Kamalaa, että tällaisia juttuja koko ajan tapahtuu.
  Gotlannissa en ole vielä käynytkään, oisi kiva nähdä sieltäkin lisää kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo, jos menisin uudelleen niin menisin kyllä mieluummin vähän viileämpänä ajankohtana. :D
   Tuo kukkameri kertoi omalla surullisella tavallaan sekä tästä yksittäisestä iskusta että koko maailman menosta nykyään. Ihan järkyttävää miten joku oikeasti haluaa tehdä muille ihmisille jotain niin kauheaa.

   Gotlannissa ei niin hirveästi kuvia tullut otettua kun vietettiin suurin osa päivistä kansanopiston ympäristössä mut voisin silti lisätä muutaman tänään. :) Gotlanti oli kyllä tosi positiivinen kokemus; sää oli upea ja varsinkin Visbyn vanha kaupunki sykähdytti!

   Poista
  2. Matkustaminen on kyllä avartavaa. Itse kävin viikon reissulla New Yorkissa kesäkuulla. Aion tehdä postauksen siitä.
   Visbystä olen kuullut kehuttavan kauniiksi paikaksi. Pitää tehdä jokin reissu sinne suuntaan lähiaikoina. :) Niin monta kiehtovaa kohdetta oisi listalla.

   Poista
  3. Vau, postausta odotellessa! Juu Visby oli todella kaunis, vanhat rakennukset tuovat heti tiettyä tunnelmaa. :) Itse haluaisin matkustaa seuraavaksi Göteborgiin! En tiedä mikä siinä on niin houkuttelevaa, mutta mulla on vaan sellainen tunne et sinne on päästävä. :D

   Poista
  4. Kiitos lisäkuvista. Tosi kaunista. :) On pitkä lista houkuttelevista kohteista :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)