tiistai 12. heinäkuuta 2016

M&M's -kakku loman kunniaksi

Äitini loma alkoi tänään, ja täytyyhän sitä nyt kakulla juhlistaa! Tein pienen kahden munan kakun meille jälkiruoaksi. Täytteeksi laitoin toiseen väliin kinuski- ja toiseen puolukkatäytteen. Vadelmatkin olisivat toimineet ihanasti, mutta niitä meillä ei ollut. Puolukat voi silti korvata yksi yhteen vadelmilla ilman kummempia muutoksia. Kaapin perällä käyttöä odotelleet M&M's -karkit pääsivät vihdoin käyttöön. Äitini nimi alkaa hauskasti m-kirjaimella, joten koristelu sopi täydellisesti.
 
 
 
 
 
 
M&M's -kakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1,5 h + passiivinen 1 h + kinuskitäytteen jäähtyminen 4 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa (koristeet alkavat silti sulaa)
  • vuoka: halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
täytteiden ja kuorrutteen kermavaahto:
2,5 dl flora vispiä
 
kinuskitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 
puolukkatäyte:
1,5 dl puolukkaa
2 rkl kreikkalaista jogurttia
1-2 rkl sokeria
 
koristeluun:
M&M's -karkkeja
 
 
 
Aloita kinuskitäytteestä. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada seos laakeaan astiaan, jotta se jäähtyy nopeammin. Nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
 
Leivo kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä.
 
Täytä kakku. Vaahdota flora vispi. Ota siitä reilut puolet sivuun kakun kuorruttamista varten. Vaahdota kinuskikerma, survo puolukat. Siirrä kinuskikerma ja puolukkasurvos jogurtin kanssa kahteen samanlaiseen astiaan. Lisää flora vispiä molempiin niin, että sekä kinuski- että puolukkatäytettä on yhtä paljon. Mausta puolukkatäyte sokerilla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi pohjista takaisin vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle kinuskitäyte. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja levitä sille puolukkatäyte. Nosta viimeinenkin kakkupohja vuokaan ja kostuta sekin. Nosta kakku jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä sivuun otettu kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Viimeistele kakku karkeilla juuri ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)