perjantai 10. kesäkuuta 2016

Vadelma-kaakaounelma (gluteeniton)

Tämän reseptin bongasin vanhasta Kodin kuvalehdestä. Ihana tiramisumainen leivonnainen vei sydämeni, joka meinasi kuitenkin saada rytmihäiriöitä huomatessaan liivatetäytteen. Onneksi pienellä tuunailulla - juurikin täytteen osalta - reseptistä tuli sopiva. Kakku oli todella hyvää, mascarpone teki taas tehtävänsä täytteessä. Kaiken lisäksi tämä on myös gluteeniton. Sen pidemmittä puheitta taidan siirtää katseeni blogitekstistä futikseen. Hyvää perjantaita!
 




Vadelma-kaakaounelma
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti

kakkupohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

kostutus:
noin 0,75 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

täyte:
vadelmahilloa
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

viimeistelyyn:
kaakaojauhetta

 
Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahtoon, sekoita varovasti. Levitä taikina uunipellille (itse käytin vain kolme neljäsosaa pellin koosta). Paista kakkupohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja jätä jäähtymään.
 
Kokoa kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon sokerit ja mascarpone. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Aseta toinen pohjista tarjoiluastialle, kostuta ja levitä päälle vadelmahilloa ja puolet mascarponevaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samalla tavalla. Viimeistele kakun pinta siivilöidyllä kaakaojauheella. Tarjoa kakkuna tai leikkaa leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)