torstai 30. kesäkuuta 2016

Vaaleanpunainen marenkikakku

Taas helppo ja nopea resepti: marenkikakku viinimarjatäytteellä. Itse teen aina marenkeja ja marenkikakkupohjia, kun valkuaisia jää yli. Ne säilyvät todella kauan ja niistä saa ihanan jälkiruoan hetkessä. Marenkimaljat ovatkin vakiojälkkäri perheessäni. Tähän kakkuun voi käyttää myös kaupasta ostettuja marenkipohjia, mikäli niin haluaa. Itse leivottu valmistuu kuitenkin simppelillä ohjeella: vaahdotetaan 3 valkuaista ja lisätään joukkoon 1,5 dl sokeria hyvin vatkaten. Marenki levitetään leivinpaperille kahdeksi pyöreäksi levyksi ja paistetaan kuivaksi 100 asteessa pari tuntia.
 
 

 


Vaaleanpunainen marenkikakku
  • riittävyys: noin 6-8:lle
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min
  • säilyvyys: tarjoa heti

2 marenkipohjaa
2,5 dl flora vispiä
75 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1,5 dl viinimarjoja
2 rkl mansikkahilloa
suklaasydämiä

 
Sulata valkosuklaa ja survo viinimarjat. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon maitorahka, valkosuklaa, viinimarjasurvos ja mansikkahillo. Tarkista sopiva makeus. Levitä täytettä marenkipohjien väliin ja kakun päälle. Viimeistele kakku suklaasydämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)