tiistai 28. kesäkuuta 2016

Puolukkajuustokakku suklaa- ja kinuskikastikkeella

Viimeistään nyt on hyvä hetki alkaa tyhjentää pakastimen kätköistä löytyneitä pakastemarjoja. Viime satokauden puolukat pääsevätkin käyttöön esimerkiksi tässä ihanassa juustokakussa. Ilman uunia (ja liivatetta!) valmistettavat juustokakut ovat nopeita tehdä ja helppoja varsinkin näiden kuumien kelien aikaan. Kun ulkona on +25 astetta ja sisällä vähintään yhtä lämmin, uunia on tylsä lämmittää. Juustokakku viimeistellään suklaa- ja kinuskikastikkeella, joten makunautinto on taattu. Kastikkeiden määrät ovat hieman reiluja, mutta juustokakusta ylijääneet kastikkeenloput voi tarjota vaikkapa mansikoiden ja vaniljajäätelön kera.
 
 
 

 
 
 
Puolukkajuustokakku suklaa- ja kinuskikastikkeella
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
pohja:
8 digestivekeksiä
50 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 dl puolukoita
 
suklaakastike:
0,5 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
 
kinuskikastike:
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
 
koristeluun:
jäisiä puolukoita
 
 
Leivo kakku. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Sulata valkosuklaa ja survo puolukat. Vaahdota flora vispi. Vatkaa joukkoon mascarpone, puolukkasurvos valkosuklaa hiljaisella teholla. Levitä keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 h.
 
Valmista kastikkeet. Sekoita fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia samalla sekoittaen. Älä keitä liian paksuksi! Jätä jäähtymään ja tee sitten suklaakastike: Sulata suklaa ja kuumenna kerma lämpimäksi. Sekoita kerma suklaasulan joukkoon. Anna jäähtyä pieni hetki.
 
Nosta kakku pois vuoasta ja irrota kelmut. Valuta päälle sekä suklaa- että kinuskikastiketta ja viimeistele kakku puolukoilla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)