tiistai 21. kesäkuuta 2016

Nopeat sitruunatriflet

Sitruuna on ihana raaka-aine, ja minusta se on parhaimmillaan jonkin makean kanssa. Kirpeän/happaman ja makean tasapaino on tärkeää. Tällä kertaa sitruuna sai parikseen päärynän ja mascarponen. Aineksista syntyi nopea, lasiin koottava trifle, joka saa yllätysvieraatkin yllättymään.
 
Lemon curdin voi ostaa myös kaupasta, vaikka ohjeessa lukeekin sen valmistus.
 
 
 
 
Nopeat sitruunatriflet
  • riittävyys: 4-5 annosta
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min (+ lemon curd)
  • säilyvyys: tarjoa samana päivänä
 
lemon curd:
1 sitruunan mehu
1 keltuainen
2 rkl sokeria
20 g voita tai margariinia
 
triflet:
250 g mascarponea
1 dl vispikermaa
1 tl sokeria
100-150 g kaurakeksejä
2 päärynää
1 dl lemon curdia


Aloita lemon curdista. Mittaa sitruunamehu, keltuainen, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna koko ajan vispaten kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja jäähdytä.
 
Kokoa triflet laseihin. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta vaahto sokerilla. Kuori ja kuutio päärynät. Kokoa annokset kerrostamalla täytteitä laseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)