lauantai 18. kesäkuuta 2016

Nanaimo-leivokset

Tällainen hieman erilainen resepti tuli kokeiltua tällä kertaa. Kyse on kanadalaista alkuperää olevista leivoksista. Nanaimo-leivosten resepti taitaa olla 1950-luvulta, ja ne ovat saaneet nimensä kaupungin mukaan. Leivokset valmistuvat kokonaan ilman uunia. Etsin netistä sopivan ohjeen, ja puolitin sen ainekset. Leikkasin tällä määrällä tehdystä leivoslevystä 12 pientä leivosta, ja ainakin minun makuuni ne olivat tarpeeksi isoja. Maku on todella makea ja siksi pienemmät palat riittävät vallan mainiosti - ja ainahan niitä voi ottaa kaksi... Tein reseptiin pieniä muutoksia ainesten saatavuuden mukaan, mutta pääasiassa ohjeen mukaan silti menin.
 
 
 

Nanaimo-leivokset
  • riittävyys: 12 pientä leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: ainakin neljä päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 18x20 cm astia/vuoka leivinpaperilla vuorattuna

pohja:
55 g voita tai margariinia
0,6 dl sokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia
puolet kananmunasta
1,75 dl keksimurua (digestive)
1,25 dl pähkinärouhetta

täyte:
2,5 dl tomusokeria
55 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia
maitoa

suklaakuorrute:
55 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia

koristeluun:
tomusokeria

 
Aloita pohjasta. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri, kaakao ja vanilja. Ota kattila pois liedeltä, kun sokeri on sulanut seokseen. Lisää puolikas muna joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää viimeisenä keksi- ja pähkinärouhe. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
 
Tee täyte. Sekoita voi ja tomusokeri lusikalla murumaiseksi. Lisää maitoa ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on paksua mutta silti levittyvää. Mausta vaniljalla ja levitä pohjan päälle. Anna jähmettyä noin 30 minuuttia jääkaapissa.
 
Kuorruta leivoslevy. Sulata voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi. Levitä nopeasti täytteen päälle (suklaa jähmettyy nopeasti). Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.
 
Viimeistele. Leikkaa levy leivoksiksi kuorrutteen kovetuttua ja viimeistele leivokset tomusokerilla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)