torstai 2. kesäkuuta 2016

Mokkapalapiiras valkosuklaakuorrutteella

Olin suunnitellut laittavani blogiin täksi päiväksi ihanan jälkiruokareseptin, mutta toisin kävi. Kyseisen herkun tekemisestä on jo jonkin verran aikaa. Selatessani kuvia en kuitenkaan löytänyt sen kuvaa mistään. :D Toivon mukaan saan sen jostain vielä kaivettua tai sitten täytyy leipoa samaa jälkiruokaa uudelleen - mikä ei itse asiassa olisikaan kovin huono juttu... Joka tapauksessa tänään mennään mokkapalapiirakalla, jota on tuunattu melko reilusti. Kakkupohjan ja kuorrutteen välissä on aprikoosimarmeladia ja kuorrute on vaihtunut valkosuklaiseen.
 
Lauantaina täältä blogin puolelta taitaakin löytyä taas jonkin sortin kakku kesäloman alun kunniaksi. Siihen asti näkemiin ja makoisia hetkiä! ❤
 
 
 


Mokkapalapiiras valkosuklaakuorrutteella
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
 
päälle:
aprikoosimarmeladia
kuorrute ja koristelu:
125 g valkosuklaata
1 rkl öljyä
nonparelleja
suklaasydämiä
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta piiras. Levitä piirakan pinnalle ensin kerros aprikoosimarmeladia. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon öljy. Jos kuorrute on kovin löysää, anna sen jäähtyä pieni hetki. Levitä suklaa piirakalle ja ripottele nonparelleja päälle. Viimeistele suklaasydämillä. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)