torstai 16. kesäkuuta 2016

Mantelivohvelit & raparperihilloke

Vohveleita on helppo soveltaa sekä taikinan että täytteen osalta. Tällä kertaa laitoin taikinaan mantelijauhoja ja tarjosin vohvelit raparperihillokkeen kera. Kuva ei ole todellakaan kovin hyvä, sillä nälkäinen perheeni odotti vohveleita kuola valuen. Kiire teki tehtävänsä, mutta tällä mennään. Maku on tärkeintä!
 
 
 
 
 
Mantelivohvelit & raparperihilloke
  • riittävyys: 8 vohvelia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min
  • säilyvyys: vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreena
 
vohvelit:
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl mantelijauhetta
1,5 leivinjauhetta
50 g voisulaa
 
raparperihilloke:
3-4 raparperinvartta
3 rkl sokeria
tilkka vettä
 
lisäksi:
kermavaahtoa
kinuskikastiketta
 
 
Keitä raparperihilloke. Kuori ja pilko raparperit. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Valuta ylimääräinen neste pois ja anna jäähtyä. Lisää sokeria tarpeen vaatiessa.
 
Tee vohvelitaikina. Sekoita kananmunien joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita loput aineet muna-maitoseoksen joukkoon. Paista vohvelit voidellussa vohvelipannussa. Laita taikinaa pannuun noin 1 dl per vohveli. Paista kypsäksi.
 
Tarjoile vohvelit raparperihillokkeen, kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)