tiistai 7. kesäkuuta 2016

Juustokakkua raparperihillokkeella

Tällä hetkellä raparperimme - jota itse asiassa pari reseptiä sitten ylistin komean sadon takia - on melkoisen... loppuun käytetty? kaluttu? syöty? Olipa sana mikä tahansa, taisin tänä keväänä innostua hieman liikaa. Raparperireseptejä pukkaa ja tämänkin jälkeen on vielä yksi odottamassa kirjoittamista. Toisaalta mikäs siinä, sesonkiraaka-ainehan raparperi on. Itse taidan silti jäädä jo odottamaan mansikoita, raparperimme kaipaa selvästi lepoa. Kaikesta huolimatta tähän kakkuun kannattaa käyttää raparperia, oli niitä sitten paljon tai vähän, sillä lopputulos on sen arvoinen. Ihana valkosuklainen (ja liivatteeton!) juustokakku menee pelkälläänkin, mutta kirpeän raparperihillokkeen maku antaa kokonaisuudelle lisää potkua. Juustokakku on mukava valmistaa kuumillakin keleillä, sillä uunia ei ainakaan tässä reseptissä kaivata.
 
 



Juustokakkua raparperihillokkeella
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
pohja:
8 digestivekeksiä
50 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
 
raparperihilloke:
3-4 raparperinvartta
3 rkl sokeria
tilkka vettä
 
 
Leivo kakku. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Vaahdota flora vispi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja valkosuklaa hiljaisella teholla. Levitä keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 h.
 
Keitä raparperihilloke. Kuori ja pilko raparperit. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Valuta ylimääräinen neste pois ja anna jäähtyä. Lisää sokeria tarpeen vaatiessa.
 
Nosta kakku pois vuoasta ja irrota kelmut. Tarjoile juustokakku raparperihillokkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)