torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannuskaffeet

Perinteen mukaan järjestin taas juhannuskaffeet työpaikalleni. Tämä on kolmas kesä samassa paikassa ja olen aina viimeisenä työpäivänä leiponut jotain. Tällä kertaa tein mangokakun kauniilla suklaareunuksella sekä suolaisia muffineita. Syöjiä oli kahdeksan, joten tarjottavaa oli siihen nähden reilusti. Saivatpa muutkin sitten rääppiäiskakkua, parempi niin.

Hyvää juhannusta!
 
 
 
 
 
Mangokakku suklaareunuksella
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 2 h + suklaareunus
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 22 cm vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
     
kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
noin 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

mangotäyte:
2,5 dl flora vispiä
1,5 prk (à 225 g) säilykemangoa
100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa

kuorrute:
1,5 dl flora vispiä
1 tl sokeria

suklaareunus:
100 g tummaa suklaata

koristeluun:
0,5 prk (à 225 g) säilykemangoa
suklaasydämiä
sitruunamelissaa



Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä.

Täytä kakku. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Valuta mangot ja survo tasaiseksi, sekoita survos vaahtoon. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaansa: kostuta pohjat ja levitä väliin täytettä. Nosta jääkaappiin vetäytymään.

Kuorruta kakku kermavaahdolla. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille.

Tee suklaareunus. Sulata suklaa ja lusikoi se pakastepussiin. Mittaa kakun korkeus ja ”kehän” pituus (π *d). Leikkaa mittojen mukainen leivinpaperisuikale, jätä korkeuteen varaa. Leikkaa pussin kulmasta pieni (reikää helpompi isontaa kuin pienentää!) reikä. Pursota suklaasta haluamaasi kuviota leivinpaperille. Anna reunuksen kuivahtaa hetki pöydällä, mutta älä anna sen kovettua. Kiepauta sitten leivinpaperi kakun ympärille niin, että suklaa tarttuu kakun pintaan kiinni. Nosta kakku jääkaappiin. Irrota leivinpaperi varovasti kakun ympärillä suklaan jähmetyttyä.

Viimeistele kakku mangolla, suklaasydämillä ja sitruunamelissalla.


 

Välimerelliset muffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 25 min
  • säilyvyys: ainakin neljä päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 muffinivuokaa, mielellään silikonista - paperisista muffinit eivät oikein irtoa
 
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria rouheena
2 tl basilikaa (kuivattua)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
2 dl juustoraastetta
0,5 dl silputtuja oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
1 dl aurajuustoa muruina
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon juustoraaste, oliivit, tomaatit ja aura. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Valmiin muffinin pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)