sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jalkapallokakku EM-kisakatsomoon

Aamulla herätessäni sain taas ihanan ahaa-elämyksen. Halusin toteuttaa kakun EM-kisa -teemalla, ja sitä varten teinkin jo hyvissä ajoin UEFA Euro 2016 -logon kuivumaan. Koristeen teossa meni hyvä tovi, miltei pari tuntia kaavojen piirtäminen ja leikkaaminen mukaan luettuna. Logosta tuli halkaisijaltaan 6 cm, joten sorminäppäryyttä sai todella käyttää. Kakun väliin tein persikkatäytteen ja kuorrutteeksi sokerimassaa ja tuorejuustolla maustettua kermavaahtoa. Kuorruttamisessa jäljittelin jalkapallokenttää, ja kyllähän lopputulos siltä näyttikin.
 
 
Taustalla menossa tämän päivän Turkki - Kroatia

 


Jalkapallokakku EM-kisakatsomoon
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 1 h + UEFA-koriste
  • säilyvyys: tarjoa mielellään samana päivänä, sillä sokerimassa sulaa kakun päällä (syömäkelpoinen vähintään kolme päivää)
  • vuoka: noin 32x28 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna

kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

kostutus:
0,75 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

täyte ja kuorrute:
200 g säilykepersikkaa
3,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria

sokerimassakuorrute:
noin 150 g valkoista sokerimassaa
vihreää elintarvikeväriä

UEFA-koriste:
noin 100 g valkoista sokerimassaa
sinistä, punaista ja keltaista elintarvikeväriä


Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jätä jäähtymään.
 
Kokoa kakku. Vaahdota täytteen kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Ota vajaa puolet sivuun kuorruttamista varten. Survo puolet säilykepersikoista ja leikkaa loput pieniksi paloiksi. Sekoita survos ja sopivasti sokeria täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi persikkakuutiot mukaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakkulevystä saa kaksi 14x20 cm palaa ja lopusta saa koottua kolmannen saman kokoisen. Laita alimmaiseksi pohjaksi ehjä pala, kostuta se ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta palasista koottu kakkupohja seuraavaksi, kostuta ja levitä täyte. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta sekin. Jätä kakku vetäytymään jääkaappiin.
 
Tee tässä välissä UEFA-koriste. Tulosta sopivan kokoinen kuva logosta (halkaisija 6 cm). Piirrä leivinpaperille kuvasta jäljentämällä erikseen osat: valkoinen pohja, punainen alue, sininen alue, valkoinen pokaali ja pokaalin värikkäät osat. Muut koristeet saa tehtyä vapaalla kädellä. Värjää osa sokerimassasta punaiseksi (punainen + tarvittaessa oranssia) ja osa siniseksi (vahvista tarvittaessa punaisella). Leikkaa leivinpaperiin piirretyt osat irti ja leikkaa niiden avulla oikeanlaiset palat sokerimassasta. Kokoa logo ja lisää pienimmät yksityiskohdat.
 
Viimeistele kakku. Mausta kuorruttamista varten jätetty tuorejuusto-kermavaahto sokerilla. Levitä ohut kerros sitä kakun päälle. Värjää sokerimassa vihreäksi ja kauli sopivan kokoiseksi. Nosta sokerimassa kakun päälle. Levitä tuorejuusto-kermavaahtoa kakun reunoille ja pursota siitä pienet "tähdet" kakun reunoille. Viimeistele kakku valkoisesta sokerimassasta tehdyillä rangaistusalueilla. Asettele kuivunut ja kovettunut logo kakun keskelle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)