maanantai 6. kesäkuuta 2016

Appelsiini-suklaaleivokset

Nämä ovat eräänlainen viritelmä sacher-leivoksista. Leivosten kakkupohja on ihanan suklaista, täytteenä on appelsiinimarmeladia ja kuorrutetta on koristeltu valkosuklaakuviolla. Maku on todella suklainen, mutta se ei ainakaan allekirjoittanutta haitannut. Suklaaleivokset säilyvät melko hyvin myös huoneenlämmössä, sillä ainekset ovat yksinkertaiset. Rakastan sacher-kakkua, -leivoksia ja myös näitä. Klassinen yhdistelmä appelsiini & suklaa tekee taas tehtävänsä...
 
 
 
 
 


Appelsiini-suklaaleivokset
  • riittävyys: noin 20 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 1-2 h ja passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin 4-5 päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: reunallinen uunipelti leivinpaperilla vuorattuna
 
pohja:
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
5 keltuaista
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
kostutus:
1 dl appelsiinimehua
 
täyte:
2-3 dl appelsiinimarmeladia
 
kuorrute:
100 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
 
koristelu:
noin 40 g valkosuklaata
 
 
Leivo pohja. Sulata voi ja rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Sekoita jauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri (0,5 dl). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kallistetun kulhon pohjalla. Vaahdota keltuaiset ja sokeri (1,5 dl) vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.
 
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pohja on valmis, kun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on hieman kimmoisa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Peitä pohja liinalla ja anna jäähtyä rauhassa.
 
 
Täytä kakku. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta kakkupohjat ja levitä väliin hilloa, kääri kelmuun. Laita jääkaappiin ja nosta esim. leikkuulauta päälle painoksi.
 
 
Kuorruta ja koristele. Rouhi suklaa ja sulata suklaarouhe voin kera mikrossa tai vesihauteessa. Jätä jäähtymään huoneenlämpöön. Sekoittele seosta silloin tällöin, kunnes se on jäähtynyt ja hieman paksuuntunut. Sulata valkosuklaa. Irrota kakku kelmuista. Levitä kuorrute kakun päälle ja suojaa reunoja kelmun avulla. Lusikoi valkosuklaa pakastuspussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota valkosuklaasta raitoja ja vedä esimerkiksi veitsenkärjellä kuviota raitoja vastakkaissuuntaisesti. Nosta jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Leikkaa kakku leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)