lauantai 28. toukokuuta 2016

Valkosuklaa-brownies

Ei brownieita voi koskaan olla liikaa - eikä niitä voi syödä liikaa... Isosiskoni on jo pitkään haaveillut tavisbrownieista isoilla valkosuklaahipuilla höystettynä. Päätin vihdoin toteuttaa ne, ja se kyllä todella kannatti! Browniet ovat aina todella herkullisia, mutta valkosuklaa sopi niihin uskomattoman hyvin. Ajattelin, ettei tumma suklainen taikina kaipaa mitään enempää, mutta olin ehkä hieman väärässä - makuasioitahan nuo, turhaan niistä kiistelemään. Kannattaa kuitenkin silti kokeilla tätäkin versiota; kovin metsään ei voi kyllä joutua.
 
 

 
 
Valkosuklaa-brownies
  • riittävyys: 16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 40 min + jäähtyminen
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa tiiviissä astiassa
  • vuoka: noin 25x25 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
200 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
325 g = 3,75 dl sokeria
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
50 g valkosuklaarouhetta
 
 
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Lisää munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaarouhe. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista taikinalevyä uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta halkeilee mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa, jotteivat reunat kuivu. Anna jäähtyä kokonaan. Levy on helpoin leikata leivoksiksi jääkaappikylmänä.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)