maanantai 23. toukokuuta 2016

Täytetyt suklaamuffinit

Rankan maanantain kevittämiseksi kannattaa todellakin leipoa muffineita... Ne ovat perinteisiä mutta aina niin herkullisia! Asiasta toiseen, pidän kirjaa leipomistani herkuista, sillä välillä jotkut reseptit jäävät odottamaan sopivampaa hetkeä. Katselin leivonnaisreseptejä ja suurin osa niistä on kakkuja. Minulla on myös toinen lista - leivonnaisista, jotka haluan leipoa. Niistäkin kaikki ovat kakkuja... Kakkuinnostus on tainnut karata aivan käsistä. Olen yrittänyt miettiä, mikä niissä houkuttaa niin hirveästi. Ehkä se juhlavuus tai niiden varioitavuus. Joka tapauksessa rakastan kakkuja! Onko sitten huono juttu, kuka tietää. Ei ainakaan minun mielestäni... ;)
 
 
 
 
Täytetyt suklaamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: jääkaapissa kolmisen päivää
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinvuokaa (käytä mielellään muffinipeltiä apuna)
 
muffinit:
75 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl maitoa
75 g valkosuklaahippuja
 
täyte:
1-2 dl kermavaahtoa
aprikoosimarmeladia
 
 
Aloita leipomalla muffinitaikina. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, maito ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä valkosuklaa taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa ja muffinit ovat koskettaessa kimmoisia. Anna jäähtyä.
 
Täytä muffinit. Leikkaa muffineista "hattu" pois ja levitä väliin aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa. Aseta hattu päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)