sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 7 / Minttusuklaaruudut

Viimeistä päivää - ja samalla myös viimeistä tämän teemaviikon reseptiä - viedään! Nautiskelemme sunnuntai-illan kunniaksi minttusuklaaruuduista, vaikka "hampaiden pesulta mintun raikas maku ei kuitenkaan säästä". Näiden suklaaleivosten pohja on browniemainen ja ihanan kostea.
 
Näin teemaviikon lopuksi haluan kiittää äitiäni inspiraatiosta tähän hauskaan viikkoon. Ainakin minusta oli viihdyttävä etsiä reseptejä lehtien kätköistä, sillä välillä tuntuu että netin pinnalla olevat reseptit toistavat itseään. Toivon, että tästä oli teillekin iloa, rakkaat lukijat. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! ❤
 
 
 





Minttusuklaaruudut
  • riittävyys: noin 30 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
taikina:
175 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
200 g minttukrokanttisuklaata
3 dl vehnäjauhoja
 
kuorrutus:
200 g minttukrokanttisuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita tai margariinia
 
 
Aloita tekemällä taikina. Sulata voi ja tumma suklaa kattilassa tai mikrossa. Sekoita seokseen sokerit ja suola. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Rouhi minttukrokanttisuklaa ja lisää se vehnäjauhojen kanssa taikinaan. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kakkulevy saa jäädä browniemaisen kosteaksi. Anna jäähtyä.
 
Tee kuorrute. Sulata tumma suklaa. Kuumenna kerma ja voi ja sekoita suklaan joukkoon. Kaada kuorrute kakkulevylle ja levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa kakkulevy leivoksiksi kuorrutteen kovetuttua hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)