lauantai 7. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 6 / Hunajaiset hedelmät ja sitruunarahkavaahto

Kesän lähestyessä raikkaat jälkiruoat ovat todellakin tervetulleita. Hedelmäsalaatti on täysin varioitavissa, mikä ehkä tekeekin siitä niin ihanan. Tässä reseptissä hedelmäsalaatin liemi on hunajainen ja jälkiruokaan kuuluu oleellisesti myös raikas sitruunarahkavaahto. Muuntelin reseptiä aavistuksen: jätin kiivin pois ja käytin vihreitä viinirypäleitä, ja myös yksinkertaistin liemen aineksen. Hyvin maittoi silti...
 
 


 
 
Hunajaiset hedelmät ja sitruunarahkavaahto
  • riittävyys: 6-8:lle
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: päivän, miksei parikin, jääkaapissa
 
hedelmäsalaatti:
1 tlk = 420 g aprikoosia
3 pienehköä omenaa
200 g viinirypäleitä
2 banaania
 
liemi:
säilykeaprikoosien liemi
2 rkl hunajaa
 
sitruunarahkavaahto:
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
 
 
Aloita liemen teolla. Mittaa hunaja ja aprikoosien liemi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Leikkaa omenat pienehköiksi paloiksi ja sekoita liemen joukkoon. Kiehauta ja ota sitten pois levyltä. Anna jäähtyä.
 
Leikkaa muutkin hedelmät paloiksi ja sekoita jäähtyneiden omenoiden joukkoon. Nosta kylmään.
 
Vaahdota sitruunavaahtoa varten tuleva kerma ja sekoita joukkoon rahka, sokerit ja sitruunamehu. Maista sopiva makeus. Tarjoa vaahto hedelmäsalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)