perjantai 6. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 5 / Enkelileivokset

Kauniin nimen saaneet enkelileivokset ovat oikeasti taivaallisia. Makeiden mantelilastujen välissä oleva kermavaahto ja marjat tuovat kokonaisuuteen keveyttä. Nautiskelimme nämä leivokset auringonpaisteessa helatorstaina, ja siihen leivokset sopivatkin täydellisesti. Hyvää perjantaita!



 
 

Enkelileivokset
  • riittävyys: 16-20 pientä leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: päivän, parikin jääkaapissa

mantelilastutaikina:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
1 tl vaniljasokeria

täyte:
2,5 dl vispikermaa
noin 3 dl marjoja
 
 
Aloita mantelilastuista. Mittaa kaikki ainekset kattilaan vaniljasokeria lukuun ottamatta. Kuumenna ja anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Mausta vaniljalla. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes lastulevy on saanut väriä. Leikkaa levy heti haluamasi kokoisiksi palasiksi. (Itse leikkasin 38 palaksi.) Anna jäähtyä.
 
Täytä leivokset. Levitä lastujen päälle kermaa ja marjoja ja nosta aina toinen lastu päälle. Viimeistele kermapursotuksilla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)