torstai 5. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 4 / Mustikkatiikeri

Tänään on vuorossa ihanan mustikkatiikerikakun resepti. Tämä "kuivakakku" ei todellakaan ole kuivaa, sillä mustikkaraita mehevöittää koko kakun. Lime tuo piristystä makumaailmaan. Ainakaan meidän jääkaapissamme kakku ei jäänyt vanhenemaan... Muokkasin reseptiä hieman, sillä 4 kananmunaa kuulosti melko munaiselta. Vähensin yhden kananmunan ja hieman jauhoa, ja limen raastetun kuoren korvasin mehulla.
 
 

 
 
 
Mustikkatiikerikakku
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 2 litran rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkutaikina:
250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl limen mehua
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
 
kuorrute:

2 dl tomusokeria
2 rkl limen mehua


Aloita kakkutaikinasta. Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan limemehun kanssa. Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon. Survo mustikat sokerin kanssa ja lisää ne pienempään osaan taikinasta. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan ja levitä päälle myös sekä mustikkataikina että loppu vaaleataikina. Nostele taikinaa haarukalla, jotta siihen tulee kaunis kuvio. Paista kakkua 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Viimeistele kakku. Sekoita tomusokeriin sopivasti limemehua ja valuta kuorrute kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)