keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 3 / Mangoinen minttu-kinuskikakku

Huomatessani lehtileikkeen, jossa tämän kakun resepti oli, päätin heti kokeilla ohjetta. Kuvassa oleva luomus ei ehkä hurmannut ulkonäöllään, mutta jokin sai mielenkiintoni heräämään. Alkuperäisessä ohjeessa täytteenä on mangoa ja rahka-kermavaahtoa sekä kuorrutteena minttusuklaakinuskia. Mintun ja kinuskin yhdistelmä kiinnosti, mutta valitettavasti reseptissä mainittuja minttusuklaapalloja ei enää myydä. Sovelsin ohjetta sen verran, että laitoin kinuskiin tavallista tummaa suklaata ja koristelin kakun pätkiksillä. Ainakaan minä en jäänyt kaipaamaan mintun makua, kakku oli täydellistä juuri niin.
 
 
 




Mangoinen minttu-kinuskikakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
1 sitruuna

täyte:
2 prk säilykemangoa
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

suklaakinuski:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
100 g tummaa suklaata

koristelu:
pussi minipätkiksiä

 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöi vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Täytä kakku. Valuta mango ja leikkaa kuutioiksi. Purista sitruunasta mehu, lisää siitä 1 rkl mangon joukkoon. Laimenna loppu sitruunamehu vedellä, jotta saat 1 dl kostutusnestettä. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja ja levitä sille puolet mangosta ja rahkavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinenkin pohja päälle ja kostuta.
 
Viimeistele kinuskilla. Keitä kermaa ja fariinisokeria 5 minuuttia välillä sekoitellen. Rouhi suklaa ja sekoita kinuskin joukkoon. Kaada suklaakinuski kakun päälle, anna sen valua myös reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Viimeistele kakku pätkiksillä kinuskin hieman jäähdyttyä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)