tiistai 3. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 2 / Appelsiini-suklaakakku

Teemaviikon toisena päivänä nautiskellaan ihanasta appelsiini-suklaakakusta. Se valmistuu melko nopeasti, jos jäähdyttelyaikaa ei lasketa. Kakun juju piilee appelsiinisiirapissa, jolla kakku kostutetaan. Uunista tullut kakku oli todella pehmoinen ja siksi käytinkin siirappia turhan varovaisesti. Siirapin saa käyttää miltei kokonaan, riippuen tietenkin kuin mehukkaan lopputuloksen haluaa. Annoin kakun levätä seuraavaan päivään, jotta kakku sai maustua rauhassa. Se kannatti, kakku oli todella herkullista! Suklaakuorrutteesta tulee melko kovaa, joten kakkua kannattaa leikata kakkulapion sijaan veitsellä/puukolla.







Appelsiini-suklaakakku
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm vuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
kakkutaikina:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl appelsiinimehua
 
appelsiinisiirappi:
1 dl appelsiinimehua
1 dl sokeria
 
suklaakuorrute:
50 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan appelsiinimehun kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
Tee appelsiinisiirappi. Kiehauta appelsiinisiirapin ainekset kattilassa. Valele kakku siirapilla sen tultua uunista. Jätä jäähtymään.
 
Viimeistele suklaakuorrutteella. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin vielä ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii hieman jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)