maanantai 2. toukokuuta 2016

Reseptejä äidin arkistoista: 1 / Nopeat marjaleivokset

Tällä viikolla blogini täyttyy hieman vanhemmista resepteistä. Jokainen näistä seitsemästä reseptistä, jotka olen valinnut, on vähintään 10 vuotta vanha. Ajatus tällaisesta hieman erilaisesta viikosta blogin puolella syntyi sattumalta. Yhtenä päivänä leivottavaa miettiessäni äiti totesi, kuinka erilaista leipominen oli ollut aikaisemmin. Nykyään voin etsiä uuden kiehtovan reseptin vaikkapa englanninkielisestä blogista muutamassa minuutissa. Kuten minäkin, myös äitini pitää leipomisesta. Hän kertoi minulle, kuinka oli aina joutunut selaamaan leivontalehtiä halutessaan leipoa jotain. Minua jäi vaivaamaan tämä ajatus, ja pian löysinkin itseni jo suurta, täynnä reseptejä olevaa laatikkoa penkomassa. Vastaan tuli hauskoja ideoita ja todella houkuttelevia ohjeita. Halusin tuoda ne myös teidän saataviinne, rakkaat lukijat, ja saada ajatukset liikkeelle - miten maailma onkaan muuttunut näiden muutaman vuoden aikana!
 
Lähdemme matkaan ihanan jälkiruoan parissa. Nämä leivokset syntyvät muutamassa minuutissa, mutta maku on silti hurmaava. Muokkasin alkuperäistä reseptiä korvaamalla lakat viinimarjoilla. Viikon aikana tulossa on kakkuja, leivoksia ja jälkiruokia, joten pysykäähän kuulolla.

 
 
Nopeat marjaleivokset
  • riittävyys: 8 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 10 min
  • säilyvyys: päivän, parikin jääkaapissa

16 kpl kaurakeksejä
200 g vaniljatuorejuustoa
3-4 dl viinimarjoja
1-2 rkl sokeria
 
Sekoita sokeri marjoihin ja survo niitä hieman haarukalla. Levitä reilu kerros tuorejuustoa kahdeksalle keksille. Asettele marjoja tuorejuustolle ja paina toinen keksi päälle. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)