maanantai 30. toukokuuta 2016

Raparperi-brownietrifle

Raparperia piisaa taas. Minusta on ihanaa leipoa saatavilla olevista raaka-aineista, ja sen vuoksi raparperi onkin nyt kovassa käytössä. Kokeilin tehdä trifleä browniesta, raparperihillokkeesta ja kermavaahdosta. Ei ollenkaan huono yhdistelmä, raparperi sopii yllättävän hyvin suklaaseen. Trifle kannattaa tarjota melko pian kokoamisen jälkeen, sillä raparperihilloke on vetistä. Tein tämän triflen eräänä iltana ja seuraavana päivänä se oli kosteaa, mutta hyvin se silti maittoi.
 
 

 
 
 
Raparperi-brownietrifle
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tarjoa mielellään heti
  • vuoka: noin 25x25 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna + korkea astia
 
brownie:
200 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
325 g = 3,75 dl sokeria
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
 
raparperihilloke:
noin 8 dl raparperia
tilkka vettä
1-3 rkl sokeria
 
lisäksi:
2,5 dl flora vispiä vaahdotettuna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
 
Aloita leipomalla brownie. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Lisää munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista taikinalevyä uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta halkeilee mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa, jotteivat reunat kuivu. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee raparperihilloke. Kuori ja leikkaa raparperi palasiksi. Laita se kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hilloketta, kunnes raparperi on pehmennyt. Valuta ylimääräiset nesteet pois ja mausta sokerilla. Jäähdytä.
 
Kokoa trifle asettelemalla vuokaan päällekkäin brownieta, raparperihilloketta ja sokereilla makeutettua kermavaahtoa.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)