sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Marenkimaljat raparperi-omenahillokkeella

Siirtäessäni ruohosipulia talon toiselle puolelle raparperin ja mintun läheisyyteen huomasin ilokseni raparperin puskevan jo varsia pintaan. Halusin oitis tehdä niistä jotain, ja kesän ensimmäiset raparperinvarret päätyivätkin hillokkeeksi omenan kanssa. Makea marenki sopii raparperin kanssa hyvin yhteen, ja pian hilloke saikin käyttöä marenkimaljojen täytteenä. Marenki, kermavaahto, raparperi-omenahilloke ja kinuskikastike sopivat kaikki hieman liiankin hyvin toisiinsa. Marenkimaljat ovat parhaillaan heti kokoamisen jälkeen tarjottuina, sillä hilloke pehmentää marengit nopeasti. Jos haluaa säästää aikaa, marengit ja kinuskikastikkeen voi ostaa valmiina kaupasta.
 
 
 
 
 
 
Marenkimaljat raparperi-omenahillokkeella
  • riittävyys: 5 jälkiruokamaljaa tai lasia
  • valmistusaika: (jos marenkeja ei lasketa) aktiivinen 20 min
  • säilyvyys: pelkät marengit säilyvät viikkoja huoneenlämmössä, mutta kokoa maljat vasta juuri ennen tarjoilua
 
50 g marenkeja
kinuskikastiketta
raparperi-omenahilloketta
2,5 dl vispikermaa
 
marengit:
1 valkuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
kinuskikastike:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 
raparperi-omenahilloke:
3 pientä raparperin vartta
1 omena
2 tl sokeria
tilkka vettä
 
 
Leivo marengit. Jos sinulla on jo marenkeja, hyppää seuraavaan kohtaan. Vaahdota valkuainen kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri (ja vaniljasokeri) vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Valmis vaahto ei valu kallistetun kulhon pohjalla. Lusikoi tai pursota massasta pienehköjä, halkaisijaltaan noin 2 cm marenkeja leivinpaperin päälle pellille. Paista 100 asteessa kaksi tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna olla jälkilämmössä ainakin tunti tai pari, vaikka yönkin yli.
 
Jos sinulla ei ole kinuskikastiketta, tee se. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5-10 minuuttia kunnes seos paksunee.
 
Keitä hillo. Kuori raparperit ja omena, lohko palasiksi. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä hilloa noin 10 minuuttia, kunnes raparperi- ja omenapalat ovat hajonneet. Survo sileäksi ja anna jäähtyä.
 
Kokoa marenkimaljat. Vaahdota kerma. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai laseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)