torstai 26. toukokuuta 2016

Lakritsikakku

Tämä kakku syntyi nimipäiväkakuksi. Halusin tehdä jotain hieman erilaista ja kokeilinkin siksi lakritsi-kinuskin tekoa. Se on aivan yhtä helppoa kuin tavallisenkin kinuskin. Maku on jotenkin ihanan pehmeä - itse en hirveästi välitä lakritsikastikkeesta mutta tämä oli kyllä hyvää. Kakussa on yksinkertainen suklaakakkupohja, mascarponevaahto ja reilusti lakritsikastiketta. Englanninlakritsit viimeistelivät koko komeuden.




Lakritsikakku
  • riittävyys: noin 6-8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee 22 cm vuokaan

pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

kostutus:
0,75 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

mascarponevaahto:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
 
lakritsikastike:
1,5 dl kuohukermaa
150 g = 8 kpl Kick-patukoita

koristeet:
englanninlakritseja

 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee lakritsikastike. Kuumenna kerma ja Kick-patukat kattilassa. Sekoittele kunnes lakritsi on sulanut ja keitä keskiteholla muutama minuutti. Jaa kastike kahteen osaan ja jätä jäähtymään.
 
Täytä ja viimeistele kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väliin mascarponevaahtoa ja lakritsikastiketta. Levitä puolet lakritsikastikkeesta kakun päälle. Jos se on jähmettynyt liikaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa. Viimeistele kakku karkeilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)