keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kinuski-keksikakku

Tälle leivonnaiselle oli taas kauhean vaikeaa keksiä nimi. Kakku oli ainoastaan eräänlainen kokeilu, mutta se onnistuikin yllättävän hyvin. Hain rex-kakku -tyylistä kokoamista. Kakussa on keksikerroksia, mascarponevaahtoa ja kinuskikastiketta. Ei kai näistä aineksista voi tulla muuta kuin hyvä lopputulos! Nopeasti tämäkin hävisi jääkaapista, joten ei se nyt ainakaan ihan pohjanoteeraus ollut...
 
 
 
 
 
Kinuski-keksikakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 10x20 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
kakku:
puolet kinuskikastikkeesta
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
15-20 digestivekeksiä
 
koristeluun:
puolet kinuskista
keksimurua
 
 
Aloita keittämällä kinuski. Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi. Keitä seosta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Kinuski paksunee jäähtyessään, ja sen on tarkoitus jäädä valuvaksi. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone. Levitä vuoan pohjalle neljäsosa vaahdosta ja kinuskikastikkeesta. Asettele päälle keksejä. Kokoa kakku näin, viimeiseksi vaahtoa. Laita jähmettymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Kumoa kakku ja poista kelmut. Valuta loppu kinuskikastike kakun päälle. Jos se on ehtinyt jähmettyä liikaa, lämmitä sitä hieman mikrossa. Viimeistele keksimuruilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)