lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vohveleita & sitrusmarinoitua omenaa

Kyllä ne perinteiset herkut ovat usein juuri niitä, jotka maistuvat parhaiten. Ei kai kukaan voi vastustaa juuri paistettua vohvelia vaniljajäätelöllä? Todella usein etsin uusia ideoita internetin syövereistä, mutta silti vielä useammin resepti syntyy vanhojen vakio-ohjeiden pohjalta niitä sovellellen. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, blogiini tulee teemaviikko. Siinä reseptit ovat nimenomaan vanhoista lehdistä talteen otettuja. Voinkin ilokseni todeta, että tämä teemaviikko alkaa maanantaina toukokuun alun kunniaksi! Joka tapauksessa tänä viikonloppuna voimme syventyä vapun juhlintaan, ja nämäkin vohvelit sopivat täydellisesti huomisen vappubrunssille.



 
 
Vohveleita & sitrusmarinoitua omenaa
  • riittävyys: 8 vohvelia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min
  • säilyvyys: vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreena
 
vohvelit:
2 kananmunaa
4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 leivinjauhetta
50 g voisulaa
 
lisäksi:
vaniljajäätelöä
mustikoita
2 omenaa
puolikkaan sitruunan mehu
(daimrakeita)
 
 
Aloita omenoista. Kuori ja kuutio omenat pieniksi palasiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja halutessasi ripaus sokeria. Jätä maustumaan jääkaappiin. 
 
Tee vohvelitaikina. Sekoita kananmunien joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita loput aineet muna-maitoseoksen joukkoon. Paista vohvelit voidellussa vohvelipannussa. Laita taikinaa pannuun noin 1 dl per vohveli. Paista kypsäksi.
 
Tarjoile vohvelit omenoiden, mustikoiden ja vaniljajäätelön kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)