keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Viinimarja-toscapiirakka

Tätä ihanaa piirakkaa tuli leivottua jo muutama viikko sitten, resepti jäi vain laittamatta blogiin. Älkää ihmetelkö kuvien laadun vaihtelua - olen vihdoin ostanut uuden kameran, mutta vanhassakin on vielä kuvia leipomuksistani. Pian olen kirjoittanut kaikki vanhan kameran aikana syntyneet reseptit tänne, joten kuvien laatu alkaa muuttua paremmaksi. Joka tapauksessa, tämä piirakka syntyi toscapiirakan himossa. Se on aina yhtä ihanaa. Halusin kuitenkin lisätä piirakkaan jotain muutakin, ja aluksi ajattelin puolukoita. Viinimarjapurkki osui kuitenkin käteen ensimmäisenä pakastinta tutkiessa, joten sillä mentiin. Piirakka oli todella mehevää, ja makea toscapäällinen tasapainotti ihanasti viinimarjojen kirpeyttä.
 
 
 
 
 
 
Viinimarja-toscapiirakka
  • riittävyys: noin 16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: ainakin neljä päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 25x35 cm vuoka voideltuna/leivinpaperilla vuorattuna

taikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1,5 dl viinimarjoja

toscapäällinen:
100 g mantelilastjua
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja


Aloita taikinasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon ja voisulan kanssa munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle viinimarjat. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes pinta näyttää kypsältä.

Tee toscapäällinen piirakan paistuessa. Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna sekoitellen. Keitä seosta muutama minuutti alhaisella lämmöllä, jotta rakenne paksunee.

Ota piirakka uunista. Levitä toscapäällinen piirakan päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)