maanantai 25. huhtikuuta 2016

Suklaa-mariannepiirakka

Rakastan tehdä leivonnaisia, joiden kanssa ei tarvitse käyttää vatkainta. Kyse ei ole ainakaan minun tapauksessani nopeudesta, vaan vatkaimen kovaäänisestä hurinasta. Onhan se ihanaa sekoitella taikinaa lastalla saatikka vain katsella konetta sen tehdessä työt. Tämä piirakka syntyi pienessä kiireessä, kun piti saada nopeasti jotain makeaa pöytään. Kyllä tässäkin yli tunti menee, mutta siinä tilanteessa se oli juuri sopivasti. Piirakassa on ihanan pehmeä suklaapohja, päällä valkosuklaakuorrutetta ja loppusilauksena vielä mariannerouhetta. Se sopi piirakkaan todella hyvin tuoden ihanan minttuisen maun.





 
Suklaa-mariannepiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

kuorrute ja koristelu:
125 g valkosuklaata
1 rkl öljyä
mariannerouhetta
suklaasydämiä
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta piiras. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon öljy. Jos kuorrute on kovin löysää, anna sen jäähtyä pieni hetki. Levitä suklaa piirakalle ja ripottele mariannerouhetta päälle. Viimeistele suklaasydämillä. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)