lauantai 2. huhtikuuta 2016

Mustikkajuustokakku

Olen todellakin koukussa näihin liivatteettomiin juustokakkuihin. Tällä kertaa kakussa oli keksipohja, pehmoinen mustikkatäyte valkosuklaalla hyydytettynä ja päällä vielä mustikkakiille. Kakku on todella simppeli tehdä, ja lopputulos kyllä palkitsee. Keväisin alan aina tiedostamatta vähentämään tumman suklaan käyttöä, ja tämä on juuri sellainen hieman raikkaampi kakku - ei kuitenkaan liian!
 
 
 
 
 
Mustikkajuustokakku
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 6 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 dl mustikoita survottuna
 
mustikkahilloke:
3 dl mustikkaa
0,75 dl hillosokeria
3 rkl vettä
 
 
Leivo kakku. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Vaahdota flora vispi. Vatkaa joukkoon mascarpone, valkosuklaa ja mustikkasurvos hiljaisella teholla. Levitä keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 h.
 
Viimeistele. Keitä marjoja, sokeria ja vettä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Nosta kakku varovasti pois vuoasta kelmujen avulla ja irrota kelmut. Levitä hilloke kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)