sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Marianne-mascarpone-suklaakakku

Onkohan postauksen nimi tarpeeksi hirviömäinen? Haluaisin kuvata kakkua sopivan tarkasti, mutta kaikkien ainesten luetteleminen ei ehkä paranna vaikutelmaa. Lähdin rakentamaan kakkua suklaisesta kakkupohjasta, ja päädyinkin ihanan mehevään sacherkakkupohjaan. Täytteeksi tein mascarpone-kermavaahtoa, ja sen seuraksi laitoin vadelmamarmeladia ja mariannerouhetta. Päälle vielä hieman sulatettua suklaata... Lopputulos ei ollut todellakaan hullumpi. Maku oli aivan taivallinen (myös muiden kuin vain minun mielestäni) ja ulkonäöstäkin tuli aika kaunis.
 
 
 
 
 
 
Marianne-mascarpone-suklaakakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1-2 h ja passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin 3-4 päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: reunallinen uunipelti leivinpaperilla vuorattuna
 
pohja:
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
5 keltuaista
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
kostutus:
1 dl omena- tai appelsiinimehua
 
täyte:
noin 2 dl vadelmamarmeladia
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mariannerouhetta
 
koristeluun:
0,5 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
mariannerouhetta
 
 
Leivo pohja. Sulata voi ja rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Sekoita jauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri (0,5 dl). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kallistetun kulhon pohjalla. Vaahdota keltuaiset ja sokeri (1,5 dl) vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.
 
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pohja on valmis, kun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on hieman kimmoisa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Peitä pohja liinalla ja anna jäähtyä rauhassa.
 
 
Tee täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan (tai tee kaksi pienempää kakkua). Itse leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan, ja kahdesta tein kuvissa olevan kakun. Viimeisen osan vielä puolitin ja tein pikkukakun. Pohjia voi kuitenkin leikata ja yhdistellä oman maun mukaan. Kostuta pohjat. Kokoa kakku, levitä täytteeksi vadelmamarmeladia, mascarponevaahtoa ja mariannerouhetta.
 
 
Viimeistele. Rouhi tumma suklaa, kuumenna kerma miltei kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja viimeistele se mariannerouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)