tiistai 19. huhtikuuta 2016

Mansikkakakkua suklaahipuilla

Tämän ihanan kakkureseptin löysin Julia's album -blogista. Siihen saa käytettyä pakastimen viimeiset mansikat ennen uutta satokautta. Kakku oli todella pehmeää ja kosteaa ja säilyi hyvin jääkaapissa. En silti yhtään epäile, etteikö se maistuisi myös lämpimänä vaniljajäätelön kera. Asiasta toiseen, olen suunnitellut ns. blogin teemaviikkoa tälle keväälle. Suunnitelma on vasta alkutekijöissä, mutta tarkoituksenani on selata äidin talteen ottamia reseptilehtisiä. 10-20 vuotta vanhoja reseptejä on yllättävän hauska katsella, koska sieltä löytyy monia uusia tuttavuuksia. Niistä saa varmasti herkullisen ja ehkä hieman erilaisen viikon blogin puolelle. Ajoituksesta en vielä ole varma mutta palaan asiaan lähiaikoina.
 
 
 
 


Mansikkakakku suklaahipuilla
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20-22 cm kakkuvuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi

3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 rkl voita tai margariinia
3 rkl maustamatonta jogurttia
2,5 dl sokeria
1 iso kananmuna
1,25 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl suklaahippuja tai -rouhetta
3 dl mansikoita


Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Vatkaa voita, jogurttia ja sokeria vatkaimen keskiteholla 1-2 minuuttia, kunnes ainekset ovat seonneet vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös kananmuna. Sekoita kuivat aineet taikinaan hitaimmalla teholla ja kääntele lopuksi suklaa taikinaan. Jätä pieni osa suklaahipuista vielä käyttämättä. Kaada taikina vuokaan ja asettele mansikat päälle. Ripottele myös loput suklaahiput. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 h, kunnes kakku on kauniin ruskea ja keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä rauhassa. Kumoa kakku sitten vuoastaan ja käännä oikein päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)