torstai 21. huhtikuuta 2016

Liivatteeton suklaajuustokakku appelsiinilla

Juustokakkuversioita minulla kyllä riittää, ja tässä taas yksi sellainen. Liivatteettomat juustokakut ovat ehdottomasti suosikkileivonnaisteni kärkilistoilla. Tällä kertaa hyydytin juustokakun tummalla suklaalla, mutta siitä huolimatta kakku ei ole mitenkään liian tuhtia. Suklaa maistuu, mutta sopivasti.
 
 
 
 
 
 Liivatteeton suklaajuustokakku appelsiinilla
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 6 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20 cm piirakkavuoka
 
pohja:
150 g digestivekeksejä
60 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
200 maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 rkl appelsiinimehua (tuoreesta appelsiinista)
1-2 rkl sokeria
 
koristeluun:
appelsiiniviipaleita
 
 
Leivo kakku. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Vaahdota flora vispi. Vatkaa appelsiinimehu kahdessa erässä kermavaahdon joukkoon. Vatkaa myös tuorejuusto, suklaa ja sokeri hiljaisella teholla. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 h. Viimeistele appelsiiniviipaleilla ennen tarjoilua. 

2 kommenttia:

  1. Olipas mukavan yksinkertainen ohje! Inhoan liivatekakkuja :) Ihana saada vaihtoehto sellaiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama täällä! Kiitos kommentistasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)