sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kinuskikakku suklaareunuksella

Erilaiset kakkuihin tehtävät suklaareunukset ovat tällä hetkellä minusta niin ihania - tässäkin reseptissä sen taas huomaa. Löysin netistä kauniin kuvan marjaisasta kinuskikakusta, jossa kinuski oli levitetty koristekuvioksi kakun päälle. Se toimi inspiraationani. Tämän kakun tein pikkusiskoni syntymäpäiväkakuksi, sillä hän rakastaa kinuskia. Suklaareunus toi juhlavuuden tuntua lisää, vaikka söimmekin tämän vain perheen kesken. Suklaareunus on oikeastaan todella helppo tehdä, ja tässäkin versiossa se saa näyttää rosoiselta. Yläreuna nimittäin viimeistellään lohkaisemalla siitä palasia pois.
 
 

 
 
 
Kinuskikakku suklaareunuksella
  • riittävyys: noin 6-8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee kakku 22 cm vuokaan
pohja:
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
 
täyte ja kuorrute:
3 dl viinimarjoja
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
suklaareunus:
200 g tummaa suklaata
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Keitä kinuski. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5-10 minuuttia. Älä keitä liian paksuksi, sillä kinuski jähmettyy jäähtyessään! Ota kolmasosa kinuskikastikkeesta sivuun koristelua varten. Jäähdytä. 
 
Täytä kakku. Survo marjat. Vaahdota kerma ja sekoita sokerit sen joukkoon. Ota vaahdosta kolmasosa sivuun kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista takaisin kakkuvuokaan. Levitä sen päälle puolet marjasurvoksesta, kermavaahdosta ja kinuskista. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sille loput täytteet. Nosta viimeinenkin pohja vuokaan. Jätä kakku vetäytymään jääkaappiin mielellään tunniksi.
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle. Kuumenna sivuun otettua kinuskia, jos se on ehtinyt jäähtymään liikaa. Valuta se spiraaliksi kakun päälle. Vedä veitsenkärjellä ulkoreunalta kakun keskelle "viivoja", jotta kinuskista tulee kaunis kuvio.
 
Sulata sitten tumma suklaa. Mittaa kakun ulkoreunan pituus (3,14 x halkaisija) ja puolita se. Leikkaa leivinpaperista kaksi suikaletta, pituus puolet kakun ulkoreunasta ja korkeus muutaman sentin kakun korkeutta korkeampi. Levitä sulatettu tumma suklaa leivinpaperien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta ensin toinen leivinpaperi kakun reunaa vasten ja pidä siinä kunnes suklaa on tarttunut kiinni. Nosta sen jälkeen myös toinen. Laita kakku jääkaappiin. Kun suklaareunus on kovettunut, irrota leivinpaperit. Viimeistele suklaareunus lohkaisemalla sen yläreunasta paloja pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)