tiistai 12. huhtikuuta 2016

Keväinen aprikoosipiirakka

Jotenkin minusta tuntui, että kevät puhkesi kukkaan vasta viime viikolla. On ihana herätä lintujen lauluun ja nauttia aurinkoisista päivistä ulkona. Tämä kaunis sää on innoittanut minua myös leivonnassa, ja tämä piirakka on siitä ihana esimerkki. Halusin tehdä hieman erilaisen piirakan, ja sellaiseen myös päädyinkin. Piirakassa on tavallinen piiraspohja ja rahkatäyte, mutta niiden väliin laitoin myös paistonkestävää aprikoosimarmeladia. Piirakan paistuttua ja jäähdyttyä koristelin sen vielä aprikoosilla, ja lopputulos oli kyllä herkullinen.
 
Aurinkoista viikkoa!






Keväinen aprikoosipiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan 27 cm piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
aprikoosimarmeladia
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
säilykeaprikoosia
 
 
Aloita piirakkapohjasta. Pehmitä voita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri, lisää sitten kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta aprikoosimarmeladia. Levitä ensin marmeladi ja sitten täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Viimeistele piirakka. Leikkaa aprikoosit sopiviksi siivuiksi ja koristele piirakka niillä. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)