keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Keväinen aprikoosi-sitruunakääretorttu

Tässä keväisessä kääretortussa on raikasta sitruunaa ja makeaa aprikoosimarmeladia. Sitruuna on rahkavaahdon joukossa ja lopputulos onkin siksi aika raikas. Idea tuli taas jostain aivosopukoiden pohjalta, kun halusin tehdä kääretorttua. Koristelu lähti mitä kaapista löytyy -periaatteella liikkeelle. Ei ehkä mikään mestariluomus mutta ihan hauskan näköinen! :D
 
 



Keväinen aprikoosi-sitruunakääretorttu
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: uunipelti leivinpaperilla vuorattuna

pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
aprikoosimarmeladia
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
puolikas sitruuna
 
koristeluun:nonparelleja
karkkeja
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi puulastalla. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kippaa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna jäähtyä.
 
Täytä kääretorttulevy. Vaahdota kerma paksuksi. Purista sitruunasta mehu ja lisää ruokalusikallinen kerrallaan kermavaahtoon. Sekoita sitten joukkoon maitorahka ja sokeri. Ota vaahdosta kolmasosa sivuun kuorruttamista varten. Levitä ensin marmeladi ja sitten täyte kääretorttulevylle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Jätä jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
 
Viimeistele lopulla rahka-kermavaahdolla ja koristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)