torstai 14. huhtikuuta 2016

Cookies 'n cream -kääretorttu

Jostain mieleni syövereistä näitä ideoita aina tulee. Tämäkin idea pälkähti päähäni kierrellessäni S-marketin leipähyllyjen välissä. Askeleeni veivät minut keksihyllylle ja dominot suorastaan hyppäsivät mukaan. Kotiin päästyäni mielikuva oli jo vahvana mielessäni - suklainen kääretorttu dominoilla koristeltuna. Kääretorttu on leivottu yksinkertaisista aineksista, mutta makua ei voi siltikään moittia. Yleensä nämä cookies 'n cream -leivonnaiset tehdään oreoista, mutta halusin korvata ne paremman makuisilla dominoilla.
 
 
 
 
 
 
Cookies 'n cream -kääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
250 g mascarponea
2,5 dl flora vispiä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 dominoa rouhittuna
 
koristeluun:
dominoita neljään osaan halkaistuina
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit vatkaten. Ota osa vaahdosta talteen pursotuksia varten. Kääntele täytteen joukkoon keksirouhe. Avaa kääretorttu. Levitä päälle täyte ja rullaa. Laita asettumaan hetkeksi viileään.
 
Viimeistele. Pursota kääretortun päälle ruusukkeita sivuun otetusta täytteestä ja viimeistele dominoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)