maanantai 14. maaliskuuta 2016

Valkosuklaa-sitruunarahka kera marjojen

Sunnuntaina halusin keksiä päivälliselle ihanan jälkiruoan. Söimme melko tuhtia ruokaa, minkä takia ajatukset leijailivat raikkaissa vaihtoehdoissa. Kysyttyäni äidiltäni ideoita lopputulos alkoi hahmottua. Raikasta sitruunaa, tasapainoksi valkosuklaata ja ehkä vielä jotain muutakin... Kaiken aivotyöskentelyn jälkeen päädyin valkosuklaiseen sitruunarahkavaahtoon. Viime tingassa sulatin vielä marjoja jälkiruoan seuraksi. Rahkavaahto oli valkosuklaasta huolimatta sitruunaista ja raikasta. Mansikat ja mustikat sopivat settiin hyvin, ilman niitä jälkiruoka olisi paljon tylsempi.
 
 
 
 
 
 
Valkosuklaa-sitruunarahka marjoilla
  • riittävyys: viidelle
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min
  • säilyvyys: rahkavaahdon voi tehdä etukäteen
 
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
100 g valkosuklaata sulatettuna
 
lisäksi:
marjoja
 
 
Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon sitruunamehu. Lisää sitten rahka ja valkosuklaa, vatkaa tasaiseksi. Jaa vaahto jälkiruokakulhoihin ja tarjoile marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)