keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vadelmajuustokakku valkosuklaasydämillä

Tällainen juustokakku lähti tilauksesta naapurille. Toiveena oli juustokakku ilman sen kummempia rajoitteita. Päädyin lopulta tekemään valkosuklaisen kakun sitruunalla raikastettuna. Päälle levitin vadelmamarmeladia ja viimeistelin valkosuklaasydämillä.
 
 
 


 
 
 
Vadelma-valkosuklaajuustokakku
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 6 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20-22 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
pohja:
200 g digestivekeksejä
80 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
2 rkl sitruunamehua
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata sulatettuna
 
koristeluun:
vadelmamarmeladia
muutama pala valkosuklaata
 
 
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Vaahdota flora vispi, vatkaa joukkoon sitruunamehu ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa joukkoon myös mascarpone ja valkosuklaa hiljaisella teholla. Levitä piparipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 h.
 
Nosta kakku varovasti pois vuoasta kelmujen avulla ja irrota kelmut. Levitä päälle vadelmamarmeladi. Sulata valkosuklaa ja lusikoi sitä ohut kerros sydänmuotteihin. Laita hetkeksi pakastimeen ja irrota sitten sydämet. Viimeistele kakku niillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)