keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Täytetyt suklaacookiet

Cookie-reseptejä riittää jo blogissani, mutta tässä tulee taas yksi... Täytin perinteiset cookiet suklaatäytteellä, ja se toimi ihanasti! Rapsakat cookiet ja pehmeä, suklainen täyte - vaikea löytää parempaa yhdistelmää.
 
 
 
 
 
Täytetyt suklaacookiet
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa
 
cookies:
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
 
täyte (noin 10 täytettyä cookieta):
100 g tummaa suklaata
1 rkl maitoa
2 rkl voita tai margariinia
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Tästä taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.
 
Tee täyte. Sulata suklaa. Mittaa maito ja voi samaan astiaan, kuumenna jotta voi sulaa. Sekoita seos suklaan joukkoon. Jos täyte tuntuu kovin löysältä, anna sen jäähtyä hetki. Täytä cookiet ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)